2011-03-31

Blicko Test Session @TMEIT Tisdagspub

Detta är vad jag, Andreas och Theodor har sysslat med den senaste tiden. Vi har utvecklat en typ av musiktjänst där det är meningen att användarna skall kontrollera musiken som spelas upp. Detta genom att lägga till låtar i den upkommande spellistan, samt rösta på dess ordning. Vi föreställer oss att detta kan vara användbart på platser som till exempel: kontor, kaféer, barer restauranger och vanliga tillställningar med musik etc. Tjänsten har vi valt att kalla Blicko och den har sakta men säkert vuxit fram sedan i höstas. Jag och Andreas utnyttjar detta tillfälle till fullo och jobbar för fullt på vårt relaterade examensarbete.

I tisdags var det i alla fall dags för den första riktiga testsessionen (med fler än tre användare samtidigt), och platsen för spektaklet var vår (IT-linjens) sektionslokal: "Kistan". Vi riggade min dator till ljudsystemet och såg till att besökarna gick in på adressen till vår "Station" (Blicko-begrepp). Därefter var det fritt fram för alla att vara med och välja musik, medans vi beställde in öl och mat. Jag passade på att prova lite av Flying Dog's sortiment (kända från Brewmasters på Discovery Channel) och blev väldigt imponerad i tre av fyra fall.

Vi upptäckte en del justeringar som vi gjorde direkt för att få testet att flyta bättre och det var grymt kul att se hur det användes/uppfattades. Testgruppen var övervägande IT studenter och det är otroligt givande att se hur något man pillat på "under lupp" fungerar i verkligheten. Man får lite perspektiv och nu har vi en lista med förändringar att implementera och prova vidare med. Förhoppningsvis kanske det blir en repris någon gång framöver i Kistan.

En liten smyg-presentation, men den nyfikna kan också hålla ögonen på: www.blicko.com .

Inga kommentarer: