2011-06-23

Hälsingland över helgen

Gjorde ett spontanryck upp till skogen under förra helgen. Syftet var att fira den nya semestern, min inlämning av examensarbetesrapporten och att vi faktiskt också blivit antagna som bidrag till Mobile HCI konferensen. Vi åkte under den värsta fredagsrusningen och lyckades pricka dagen då en tankbil välter på Essingeleden och lamslår trafiken ytterligare. Efter någon timmes omväg genom staden har vi kommit upp i farten på E4:an och närmar oss Arlanda. Därefter gick det som smort i jämförelse trots en del regn.

Under lördagen anslöt sig mamma och Janne och det blev en hel del fiske. Jag fick upp två gäddor (på kast efter varann) vid Skarvmyrsudden, men båda var för små och fick simma vidare. Michaela plockade upp småfisk efter småfisk och tog till och med själv av dem ifrån kroken.
Resten av helgen var det diverse skogsaktiviteter som gällde, vilket innebar:
  • Skogspromenad: där vi såg fågelbo med ungar vid gammelstugan.
  • Fiske: endast spinn för min del men annars en del mete och nät.
  • Söderhamsresor: nya jiggar och mat.
  • Sällskapsspel: tog hem titeln i nya favoritspelet: "Besserwisser"
  • God mat: rökt abborre, skaldjurspasta och grillat etc.
Jag fick upp en till gädda som släpptes i och mamma och Janne fick också upp "pikes". Måndagen var den enda dagen med någorlunda väder och vi passade på att tillaga en del av fångsten i den nya fiskröken. Under tisdagen drog halva skaran till golfbanan och eftersom vädret var sådär så drog resten av oss (/vi) hem till Stockholm redan på förmiddagen.

Inga kommentarer: