2009-10-26

Muse på Hovet

Var lagom trött på lördagen och sparade alla krafter till kvällens evenemang. Emil, som precis skrivit högskoleprov, hämtade upp mig och vi åkte hem till honom och åt en bit mycket god mat. Vi öppnade våra första öl och fick sedan skynda lite till bussen för att sedan komma fram till Hovet vid strax innan åtta. Vi köade in och hoppade in på första bästa bar eftersom vi var bortskämda (tidsmässigt) med sittplatser. Vi fick ett mycket uppskattat kampanjpris på varsin öl och shot, och ställde oss vid ett bord medans förbandet: The Horrors dånade i bakgrunden. En halvtimme innan det var dags så kom Klara och Johanna och klappade mig på axeln. Vi träffades på min och Nickets resa för nästan två år sedan och började genast att tala om kvällens förväntningar.

Vi letade rätt på våra olika sittplatser men insåg att vi var närmre varann än vad oddsen talade för. Strax därefter gick Muse på scenen och underhöll oss med en otrolig show i knappt två timmar. De gav en underbar konsert och jag blir förvånad över hur de tre (/fyra ibland) kan framställa sådan fantastisk musik. En helt annan typ av konsert än t.ex. Green Day, men ack så uppskattad. De hade en ruggigt häftig scen och mina favoriter ur repertoaren får bli: Map of Problematique, Unnatural Selection och Knights of Cydonia.

Efter konserten letade vi upp Johanna och Klara igen och hittade även Ville och Robin i folkvimlet. Vi begav oss mot Gullmarsplan och splittrades därefter upp och siktade på Debaser i Slussen. Därefter smög sig konsert-syndromet på och tröttheten var ett faktum. Vi slog oss ner vid ett bord i baren men konverserade mest, och efter någon dryg timme gav vi upp och begav oss hemåt mot Nacka.

Inga kommentarer: